Programma

Naast origineel glas-in-lood leveren wij overlay en Tiffany. Bij origineel glas-in-lood worden de afzonderlijke ruitjes door loodprofielen met elkaar verbonden. Hiervan vindt u talloze voorbeelden in traditionele ramen. Bij overlay worden de loodstrips tweezijdig op het glas geplakt en een eventuele kleur van de ruitjes verkregen met folie. Bij Tiffany worden de randen van de ruitjes beplakt met koperfolie en vervolgens aan elkaar gesoldeerd. Elke techniek heeft voor- en nadelen.

Origineel glas-in-lood is het meest karakteristiek. Doordat met echt glas wordt gewerkt, zijn de kleuren dieper dan bij het gebruik van folie. Verder is het mogelijk een brandschildering aan te brengen en het paneel in dubbel glas in te bouwen. Daarentegen is origineel glas-in-lood duurder dan overlay en zal bij het inbouwen in dubbel glas een diepere sponning nodig zijn.

Overlay maakt patronen mogelijk die met origineel glas-in-lood niet te realiseren zijn. De techniek is ongeveer 25 jaar oud en gedurende die periode hebben de panelen geen slijtage laten zien. Naast de lagere prijs is er het voordeel van betere isolatie doordat met één dichte plaat wordt gewerkt die bovendien van onbreekbaar glas kan zijn. Inbouwen in dubbelglas is mogelijk, maar het paneel kan ook als een van de twee zijden van het dubbel glas worden gebruikt.

Tiffany is vooral bekend van de Tiffanylampen en heeft als groot voordeel dat ruimtelijk kan worden gewerkt. Daardoor is het mogelijk de lampenkappen sierlijke vormen te geven. Vooral bij uiterst fijn werk kan Tiffany een oplossing zijn. Het is mogelijk met  brandschildering te werken en om de panelen in te bouwen in dubbel glas.

Prijsindicatie: origineel glas-in-lood vanaf € 350 per m2. Brandschilderingen en plaatsing in overleg. Aan de hand van uw wensen maken wij graag een passende offerte.

Voor kleur en sfeer